Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα προκειμένου να γίνει άρση ακινησίας για το 2014

επιδοτήσεις, νέο, ΕΣΠΑ
Τροπολογία για την αξιολόγηση στον Επενδυτικό Νόμο
April 10, 2014
oikogeneiako epidoma
1.347 ευρώ καθαρά οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης για 4μελή οικογένεια
April 11, 2014

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα προκειμένου να γίνει άρση ακινησίας για το 2014

telh kukloforias

11/4/2014

Τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014  δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορεί να γίνει χρήση της από τους ιδιοκτήτες όποιον μήνα επιθυμούν αρκεί να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους επόμενους μήνες του έτους.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

Η διάταξη νόμου

4.    α. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α’ 82), καταργείται.
β. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 36 του ν.2093/1992 (Α’ 181) προστίθενται νέα εδάφια, ως εξής:
«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και
τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα. »

Αιτιολογική έκθεση

Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παραγράφου 4 ορίζεται ότι, όταν γίνει άρση της ακινησίας ενός οχήματος εντός του 2014 και μόνον, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα καταβάλει τα υπολειπόμενα τέλη κυκλοφορίας από το μήνα της άρσης και μέχρι τέλος του έτους.
Σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούσαν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2014, να προβούν σε άρση αυτής καταβάλλοντος όχι ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2014, αλλά τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για το διάστημα από την άρση και μέχρι τέλος τους έτους αυτού και μόνον.

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.