Διευκρινίσεις για συγκεκριμένους κωδικούς της Δήλωσης E1 εισοδήματος.

επικυρωση,
Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το Δημόσιο Τομέα
April 3, 2014
επιδοτήσεις, νέο, ΕΣΠΑ
Στην διαβούλευση το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – { Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία («ΕΠΑνΕΚ-κίνηση»)
April 4, 2014

Διευκρινίσεις για συγκεκριμένους κωδικούς της Δήλωσης E1 εισοδήματος.

ε1, 2014, forologikh dhlwsh

3/4/2014

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε εχθές η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της  Γενικής Γραμματείας  Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ε.Ε.Α., συζητήθηκαν μεταξύ άλλων σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την συμπλήρωση των κωδικών των δηλώσεων Ε1.

Η ημερίδα θα αναρτηθεί από τον κόμβο και θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε σύντομα, αξίζει όμως να αναφέρουμε κάποια σημαντικά σημεία που χρήζουν της απολύτου προσοχής των συναδέλφων.

Αναλαμβάνουμε πλήρη Λογιστική Υποστήριξη Ιδιωτών και Επιχειρήσεων, δείτε σχετική μας υπηρεσία : Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

-Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις βεβαιώσεις αποδοχών, αμοιβών ελ. επαγγελμάτων ή εισοδήματος  από εμπορικές επιχειρήσεις, θα συμπληρώνονται στην δήλωση, μόνο οι κωδικοί παρακρατούμενων φόρων και όχι οι κωδικοί των εισοδημάτων.

-Για τους προ συμπληρωμένους κωδικούς (αυτοί που βρίσκονται σε πορτοκαλί πλαίσιο) δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής η αλλαγής.

Οι κωδικοί 343,344 για εισόδημα από μισθωτές και οι αντίστοιχοι οι κωδικοί 345,350 για την παρακράτηση φόρου και εισφοράς αλληλεγγύης  μπορούν να συμπληρωθούν ΜΟΝΌ σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης δεν έχει στείλει στην ΓΓΠΣ βεβαίωση αποδοχών και δεν επιτρέπεται να συμπληρώνονται για διαφωνία σε ποσά που οι εργοδότες ήδη έχουν στείλει βεβαιώσεις.

Σε περίπτωση διαφωνίας λοιπόν με εργοδότη ο οποίος έχει ήδη στείλει βεβαίωση στην ΓΓΠΣ υπάρχουν 2 λύσεις.
α) Επικοινωνία με εργοδότη για να αποστείλει εκ νέου την βεβαίωση με τα σωστά ποσά.
β) ΝΑ πάει στην Δ.Ο.Υ. για την διόρθωση του συγκεκριμένου ποσού.

Αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για τις διαφωνίες με τους προ συμπληρωμένους κωδικούς που αφορούν παρακρατήσεις φόρων από αμοιβές ελ. επαγγελμάτων οι εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Οι κωδικοί 611, 612 συμπληρώνονται από τους Ελ. επαγγελματίες μόνο στην  περίπτωση που ΔΕΝ έχει αποσταλεί από κάποιον υπόχρεο σε παρακράτηση η αντίστοιχη βεβαίωση.

Συνοψίζοντας.
-Διορθώσεις ποσών σε ήδη “ανεβασμένες βεβαιώσεις” δεν γίνονται ηλεκτρονικά κατά την συμπλήρωση του Ε1, αλλά ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στην Δ.Ο.Υ.
-Οι Κωδικοί 343,344, 345 έως 350 και 611,612 συμπληρώνονται μόνο σε περίπτωση μη υποβολής βεβαίωσης αποδοχών αμοιβών κλπ, από κάποιον εργοδότη και εφόσον έχει ήδη προηγηθεί επικοινωνία με αυτόν.

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.