Συζητείται η τροπολογία για αποφυλάκιση πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

εσπα, λογιστές, δικηγόροι, οικονομοτεχνικές μελέτες,
Η Συνήγορος του Πολίτη για τις αυθαίρετες διαδικασίες κατεδάφισης κατασκευών
February 27, 2014
παραβολο
Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις υποβολής μισθωτηρίων
February 28, 2014

Συζητείται η τροπολογία για αποφυλάκιση πασχόντων από σοβαρές ασθένειες

εσπα, λογιστές, δικηγόροι, οικονομοτεχνικές μελέτες,

27/02/2014

Η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση οροθετικών και πασχόντων από σοβαρές ασθένειες κρατουμένων, συζητείται την Τετάρτη στη Βουλή Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών και κυρίως του νοσοκομείου, όπου οι συνθήκες χαρακτηρίζονται τραγικές.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους χώρους του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού προκάλεσαν αποτροπιασμό.

Τις φωτογραφίες ανήρτησαν στο Twitter οι ίδιοι οι κρατούμενοι, σε μία προσπάθεια να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση.

Νέα πτέρυγα

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο γενικός γραμματέας  Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης ανακοίνωσε ότι «σε περίπου δύο μήνες θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα που θα στελεχωθεί από γιατρούς, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο των φυλακών».

Επίσης, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει το νοσοκομείο με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό.

Τον χώρο του νοσοκομείου επισκέφθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά γίνεται λόγος για «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας που επιδεινώνονται από τον υπερπληθυσμό, την έλλειψη προσωπικού, την παλαιότητα των χώρων και τις συνθήκες υγιεινής».

Σχετκές υπηρεσίες μας :

Υπηρεσίες του Πολίτη

Αμεση νομική κάλυψη

Νομικές υπηρεσίες

Πηγή: tanea.gr

Comments are closed.