Ικανοποίηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων

λογιστικα accounting
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – Πρόταση για πιλοτική εφαρμογή της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων εξόδων για έξι μήνες
February 21, 2014
νεα, εσπα, νέος, αναπτυξιάκος
Συμφωνούν τα επιμελητήρια με το νέο πλαίσιο αδειοδότησης επιχειρήσεων
February 21, 2014

Ικανοποίηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων

νεα, εσπα, νέος, αναπτυξιάκος

21/02/2014

Σημαντικό βήμα προκειμένου η χώρα να γίνει φιλικότερη προς την επιχειρηματική κοινότητα, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων που παρουσίασε, χθες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη. Η γραφειοκρατία, πέραν της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι βασικό αγκάθι για τις μη επενδύσεις στη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος δεν θα μείνει απλά στα χαρτιά, μετά την ψήφισή του τον Απρίλιο, αλλά θα έχει ουσιαστική εφαρμογή» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, καθώς το επιχειρείν θα εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι ουσιαστική είναι και η συνεισφορά της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, που προσφέρουν τα επιμελητήρια καθώς συμβάλλει στην συνολική απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μίας εταιρείας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα επιμελητήρια διαθέτουν την τεχνογνωσία αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να αποτελέσουν, έναν αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, για την ενίσχυση και αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

Σχετικές μας Υπηρεσίες:

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

Υπηρεσίες για ΕΣΠΑ και αναπτυξιακών προγραμμάτων

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Comments are closed.