Αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων – Με μία υπεύθυνη δήλωση, σε μεγάλο βαθμό, η αδειοδότηση

nea, εσπα, αναπυξιακός, νόμος, επιδοτήσεις
Επίδομα 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους για έναν χρόνο από 01/01/2014
January 27, 2014
υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Επίδομα ανεργίας σε ασφαλιστικά ενήμερους επαγγελματίες
January 27, 2014

Αλλαγές στο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων – Με μία υπεύθυνη δήλωση, σε μεγάλο βαθμό, η αδειοδότηση

nea epixeirisi

27/1/2014

Υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα Διϋπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

Νομικές Υπηρεσίες

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. Χατζηδάκης: «Είχαμε σήμερα Διϋπουργική Σύσκεψη για την απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων. Είμαστε στην τελική ευθεία της επεξεργασίας του σχετικού νόμου πλαισίου. Με το νόμο αυτό θα έρθουν τα πάνω-κάτω στις διαδικασίες της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Θέλουμε και με αυτή την προσπάθεια να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα της ανεργίας.
Με το νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης θα εναρμονιστούν επιμέρους νομοθετικές παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων. Πρώτα θα ψηφιστεί ο νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο νόμος αυτός θα θέσει το ευρύτερο πλαίσιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, η μία μετά την άλλη, όλων των υπόλοιπων συναρμόδιων υπουργείων που θα διαμορφώσουν πραγματικά ένα εξαιρετικά διαφορετικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις.
Πάμε σε μια ριζοσπαστική αλλαγή, όπου ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό με μια υπεύθυνη δήλωση θα μπορείς και με δική σου ευθύνη να ανοίξεις την επιχείρησή σου.
Η Ελλάδα θέλει να βρεθεί στην πρωτοπορία σε σχέση με ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που χρειάζεται να δημιουργηθεί».

Για να έχετε άμεση και έγκυρη ενημέρωση σε νομικά, φορολογικά , νέα για ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ ,τραπεζικά θέματα, επιδοτήσεις και άλλα περί δημοσίων διαδικασιών και δυνατοτήτων για πολίτες και επιχειρήσεις από την ομάδα της ILF consulting, κάνε τώρα εγγραφή κάνοντας click ΕΔΩ

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.