Δίχως εισαγγελική εντολή η είσοδος των ελεγκτών στις κατοικίες που χρησιμοποιούνται και ως επαγγελματική έδρα

λογιστές, αθηνών, φοτοτεχνικοί, επιδοτήσεις
Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την προκαταβολή φόρου εισοδήματος
December 13, 2013
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά Νόμος Κατσέλη 3869
Επεκτείνεται και το 2014 το επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους
December 16, 2013

Δίχως εισαγγελική εντολή η είσοδος των ελεγκτών στις κατοικίες που χρησιμοποιούνται και ως επαγγελματική έδρα

λογιστικές υπηρεσίες

16/12/2013

Τελευταία τροποποίηση 15.12.2013

Μια πολύ σημαντική διάταξη έχει προστεθεί στο σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Νομικές Υπηρεσίες

Πιο συγκεκριμένα, τροποποιείται το άρθρο 25 του ν. 4174/2013 και στην παράγραφο 3 αυτού προβλέπονται τα ακόλουθα:

[ 6. Το άρθρο 25 του ν.4174/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
« […]  3. Ο επιτόπιος φορολογικός έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης και μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επίσημου ωραρίου εργασίας εφόσον απαιτείται από το είδος των δραστηριοτήτων του φορολογούμενου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνεται ειδική μνεία στην εντολή φορολογικού ελέγχου. Η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην τελευταία περίπτωση η πρόσβαση αφορά μόνο τους χώρους, στους οποίους ασκείται η επαγγελματική δραστηριότητα. […]» ]

 

Όμως τελικά την Κυριακή  15.12.2013 είχαμε αναδίπλωση από το ΥΠ.ΟΙΚ. και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν για το σχετικό ζήτημα από φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης παρενέβη προς την τρόϊκα και απέσπασε την σύμφωνη γνώμη των δανειστών για αναδιατύπωση της σχετικής διάταξης. Η διάταξη θα αλλάξει και για να μπουν τα κλιμάκια της εφορίας στο σπίτι ενός ελεύθερου επαγγελματία, που έχει δηλώσει την οικία του ως επαγγελματική στέγη και ο οποίος οφείλει στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, θα πρέπει να έχει εντολή εισαγγελέα.

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.