Με πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση πληρώνονται 1 εκατ. Εργαζόμενοι

mesitika
Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
November 29, 2013
λογιστικές υπηρεσίες
Εντός του 2013 το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς
December 2, 2013

Με πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση πληρώνονται 1 εκατ. Εργαζόμενοι

λογιστές, αθηνών, φοτοτεχνικοί, επιδοτήσεις

2/12/2013

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλει κάθε μήνα τη μισθοδοσία των εργαζομένων της. Σε μία πρόσφατη σύμβαση μάλιστα οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να τους καταβάλλεται η αμοιβή τους ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Νομικές Υπηρεσίες

Ρύθμιση Οφειλών – Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με καθυστέρηση που υπερβαίνει τον έναν μήνα πληρώνονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με εμπειρικές μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που δημοσιοποιεί η «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλει κάθε μήνα τη μισθοδοσία των εργαζομένων της, ενώ το 50% των επιχειρήσεων δεν καταβάλει κανονικά του μισθούς στο απασχολούμενο προσωπικό.

Συνολικά, μονάχα τέσσερις στους 10 εργαζόμενοι λαμβάνουν το μισθό τους χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, υπάρχει σύμβαση που κατατέθηκε πρόσφατα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να τους καταβάλλεται η αμοιβή τους ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως.

Εν τω μεταξύ, ευρεία είναι η έκταση των ψευδώς δηλωθέντων, όπως «βλέπουν» οι Επιθεωρητές Εργασίας πίσω από τη μεγάλη αύξηση των μεγεθών της μερικής απασχόλησης. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτό «κρύβει» μισθωτούς που εργάζονται μεν επί οκτώ ώρες αλλά δηλώνονται για τέσσερις ή πέντε ώρες με το 50% του μισθού.

Παρά ταύτα, όπως σημειώνει η εργατολόγος Μ. Στεφανάτου, πραγματικά «δεν βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι εργοδότες έχουν κεφάλαιο προς διάθεση αλλά δεν πληρώνουν μισθούς», αλλά αντίθετα αρκετοί πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.