Εντός του 2013 το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

λογιστές, αθηνών, φοτοτεχνικοί, επιδοτήσεις
Με πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση πληρώνονται 1 εκατ. Εργαζόμενοι
December 2, 2013
eisfora allilegihs
Μόλις 1% των παλαιών, τεραστίων διαστάσεων, οφειλών εισπράττονται από το κράτος.
December 2, 2013

Εντός του 2013 το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

λογιστικές υπηρεσίες

2/12/2013

Παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τη ρύθμισή τους θα κατατεθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Νομικές Υπηρεσίες

Ρύθμιση Οφειλών – Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Συγκεκριμένα,ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των προσεχών είκοσι ημερών και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος του 2013.

Παράλληλα, οριοθετώντας το χάσμα απόψεων που χωρίζει κυβέρνηση και εταίρους σχετικά με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς, επεσήμανε ότι η Τρόικα, αρνείται τη συνέχιση οποιασδήποτε εξωδικαστικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού.

Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί στα σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις  προωθούμενες ρυθμίσεις, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Τόνισε ωστόσο πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όχι μόνον οι χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της χώρας αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά. Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά έχουν βρει ομπρέλα προστασίας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει έως το τέλος του 2013, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να τυγχάνουν της ίδιας ασυλίας.

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.