Καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών ο Χ. Θεοχάρης

νομική, κάλυψη, προστασία, πρώτης, κατοικίας
ΠΟΜΙΔΑ «Αδύνατη η καταβολή του διπλού φόρου στα ακίνητα» Παραβιάζει προκλητικά θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας
November 28, 2013
λογιστικα accounting
Κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στις προτάσεις του ΟΟΣΑ
November 28, 2013

Καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών ο Χ. Θεοχάρης

Νόμος Κατσέλη 3869

28/11/2013

«Αριστερό» χαρακτήρισε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως είπε, «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα». Σημείωσε μάλιστα πως είναι ένας φόρος τον οποίο θα χαρακτήριζε «αριστερό». «Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν “εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο”», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξηγώντας πως προτεραιότητα αποτελεί το «κυνήγι» των μεγάλων χρεών. «Μην φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ… Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM για τις ειδοποιήσεις με προθεσμία 15 ημερών που αποστέλλονται τους οφειλέτες του δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, «οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε φορολογούμενους που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό». «Μη δραματοποιούμε τα πράγματα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει κάποιος να ενδιαφέρεται για τη ρύθμισή του και πως ακόμη και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δίνει ένα ποσό έναντι «αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε».

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι το ποσό των 23 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί έως αύριο στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αφορά 185.000 πολίτες. Όπως είπε, από αυτούς 20.000 είχαν πάρει πετρέλαιο και πήραν όλο το επίδομα και οι υπόλοιποι 165.000 τις προκαταβολές. «Θα τρέξουμε τις επόμενες ημέρες για τους υπόλοιπους διότι έχουμε ξεπεράσει τις 380.000 αιτήσεις που έχουν εγκριθεί, από 440.000 αιτήσεις συνολικά», πρόσθεσε.

Σχετικές μας Υπηρεσίες:

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

Ρύθμιση Οφειλών – Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 

Comments are closed.