Νέα πρόταση ΥΠΑΝ προς τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων

λογιστές αθηνών
Η νέα ευρωπαϊκή «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2013/34/EE» πάνω στην οποία βασίζεται το προσχέδιο των νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων
November 25, 2013
deh
Περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα προγράμματα διακανονισμού οφειλών που εφαρμόζει η ΔΕΗ
November 25, 2013

Νέα πρόταση ΥΠΑΝ προς τρόικα για πλειστηριασμούς ακινήτων

λογιστικές υπηρεσίες

25/11/2013

Νέα φόρμουλα στο θέμα των πλειστηριασμών αναμένεται να παρουσιάσει στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Νομικές Υπηρεσίες

Ρύθμιση Οφειλών – Υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται πληροφορίες,  παραμένει σε καθεστώς προστασίας η πρώτη κατοικία εφόσον η αντικειμενική της αξία ανέρχεται έως 200.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για άγαμο ή οικογένεια με παιδιά. Προϋπόθεση, το ετήσιο εισόδημα του δανειολήπτη να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Οι δανειολήπτες στεγαστικών που βρίσκονται στο κόκκινο, μπορούν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να «ξαναζωντανέψουν» το δάνειό τους με την καταβολή ελάχιστου ποσού και το δάνειο να καταστεί και πάλι ενήμερο.

Καταργείται δε, η διάταξη σύμφωνα με την οποία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες έως 200.000 ευρώ δεν γίνεται πλειστηριασμός ακινήτου.

Τα στοιχεία του ΥΠΑΝ αναφέρουν πως σε αυτή την κατηγορία υπάγονται 14.000 δανειολήπτες και για αυτούς θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί μετά την 1η Ιανουαρίου 2014. Επί της ουσίας αξιολογείται ο δανειολήπτης με κριτήριο τη συνολική του περιουσιακή κατάσταση.

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.