Δημόσια Διαβούλευση, για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»

Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθεί στο μέλλον της Ευρώπης – το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020
November 20, 2013
dikaiologitika espa logistika
Η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα αλλάξει ριζικά την Υγεία
November 20, 2013

Δημόσια Διαβούλευση, για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»

epidotisi espa

20/11/2013

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση, μετά από τέσσερα χρόνια συζητήσεων και επεξεργασίας, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις». Στόχος αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων, κυρίως μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και της καταπολέμησης της πολυπλοκότητας και της γραφειοκρατίας.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

Παράλληλα προτείνονται, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν στη συγχώνευση, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, την επικαιροποίηση ρυθμίσεων σε ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, την ενίσχυση των μέτρων προσέλκυσης της κρουαζιέρας, καθώς και σε θέματα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» είχε αναρτηθεί σε διαβούλευση από 30 Απριλίου έως και 14 Μαΐου 2013, ύστερα δε από την ενσωμάτωση πλειόνων εκ των προτάσεων που διατυπώθηκαν σχετικώς, προβαίνουμε σε αυτή την εκ νέου σύντομη ανάρτηση.

Σας καλώ, λοιπόν, να συμμετάσχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις, έως και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:00.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.