350.000 αποσυνδέσεις ρεύματος κάθε χρόνο σε σπίτια και επιχειρήσεις

λογιστές, αθηνών, φοτοτεχνικοί, επιδοτήσεις
Σε μία δόση θα πληρωθεί ο φόρος πολυτελείας για ΙΧ, σκάφη και πισίνες
November 13, 2013
nea, εσπα, αναπυξιακός, νόμος, επιδοτήσεις
Υπ. Οικονομικών: Αν χρειαστεί θα υπάρξει νόμος για το ακατάσχετο μισθών – συντάξεων
November 13, 2013

350.000 αποσυνδέσεις ρεύματος κάθε χρόνο σε σπίτια και επιχειρήσεις

deh

13/11/2013

Τις 350.000 κάθε χρόνο φτάνουν πλέον οι αποκοπές ρεύματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Γ. Κόλλιας.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

Όπως επεσήμανε ο κ. Κόλλιας, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία λόγω της βαθιάς κρίσης, καθώς πριν από δύο χρόνια κυμαινόταν περίπου στις 300.000, ενώ από τις 350.000 περιπτώσεις ετησίως, μόνο στο 60% γίνεται τελικά επανασύνδεση του ρεύματος, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις, που περιλαμβάνουν κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις, εξοχικά, αλλά και νοικοκυριά, το ρεύμα δεν επανέρχεται.

Εκτιμάται επίσης το 60% των διακοπών γίνονται σε σπίτια (πρώτη και δεύτερη κατοικία) και το 40% σε επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, οι παράνομες επανασυνδέσεις υπολογίζονται σε περίπου 35.000 ετησίως. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως σημείωσε ο κ. Κόλλιας, ο καταναλωτής δε χρεώνεται μόνο με την επιπλέον ενέργεια που καταναλώνει, αλλά και με τέλος επανασύνδεσης, ενώ αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις. Ήδη έχουν υποβληθεί 2.500 μηνύσεις για τέτοια περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως το 2020 θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί τουλάχιστον το 80% των μετρητών κατανάλωσης (“ρολόγια”) από ευφυή συστήματα μέτρησης, τα οποία έχουν τη δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης, τηλεχειρισμού, αμφίδρομης επικοινωνίας με τον καταναλωτή και εφαρμογής πολυζωνικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ωρου, ώστε για παράδειγμα η ενέργεια να χρεώνεται ακριβότερα τις ώρες αιχμής και φθηνότερα τις υπόλοιπες ώρες.

Eδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.