Δάνεια 2,06 δις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ως το τέλος του χρόνου

diagwnismoi epidotisi espa
Έναρξη υπηρεσίας Μητρώου Εισροών-Εκροών Καυσίμων στην ΓΓΠΣ
October 17, 2013
Νομική προστασία, υπερχρεμένα νοικυριά,
Προθεσμία υποβολής αιτημάτων θεραπείας δυνάμει του άρθρου 23 παρ. 3 του Ν.4146/2013
October 17, 2013

Δάνεια 2,06 δις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ως το τέλος του χρόνου

τράπεζες daneia rithmisi ofeilwn

17/10/2013

Συμβάσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δις. ευρώ, θα έχουν υπογραφεί ως το τέλος του χρόνου με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Banking solutions – Asset management

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το υπουργείο για την επιτάχυνση της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, της ΕΤΕπ κλπ., που εξασφαλίζουν την παροχή ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια προς την πραγματική οικονομία. Η συμφωνία προβλέπει την επίτευξη συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων ανά μήνα, μέχρι το τέλος του έτους και περιλαμβάνει δάνεια που θα εκταμιευθούν με συγχρηματοδότηση από τα ταμεία:

-Εξοικονομώ κατ’ Οίκον (επενδύσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών)

-Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ, που περιλαμβάνει το Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης, το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Νήσων, το Ταμείο Εγγυοδοσίας και τις στοχευμένες δράσεις (εξωστρέφεια, θεματικός τουρισμός, πράσινες υποδομές, κλπ.)

-Jeremie

-Jessica

-Τα δάνεια που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΤΕπ με εγγύηση από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι στόχοι που ανέλαβαν οι τράπεζες να καλύψουν ανά μήνα και ανά προϊόν φαίνονται στον συνημμένο πίνακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον πίνακα, το συνολικό ύψος των συμβάσεων από όλα τα προγράμματα θα φθάσει:

-Στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 610 εκατ. ευρώ.

-Στο τέλος Οκτωβρίου σε 825 εκατ.

-Στο τέλος Νοεμβρίου σε 1,19 δις.

-Και στο τέλος του έτους σε 2,06 δις. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής: «Όπως είχαμε δεσμευθεί κατά τη συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών στις αρχές του μήνα, συμφωνήσαμε και δίνουμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένους στόχους δανειοδοτήσεων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για το επόμενο τετράμηνο, που οι ίδιες οι τράπεζες συμφώνησαν να τηρήσουν. Θέσαμε συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους αφενός γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε στη θεωρία και αφετέρου για να γνωρίζουν όλοι τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ανελήφθησαν ως προς την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Και, επίσης, για να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος ως προς την τήρηση των δεσμεύσεων. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, το υπουργείο είναι σε ετοιμότητα για τη μεταφορά πόρων σε προγράμματα που θα εμφανίσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, εφόσον χρειαστεί».

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.