Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε μετανάστες

νομικές υπηρεσίες
ν. 4198/2013: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
October 14, 2013
εφορια
Από 1.1.2014 η εφαρμογή του πιστοποιητικού ασφαλιστικής συμμόρφωσης -Ασφαλιστικό πιστοποιητικό
October 15, 2013

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε μετανάστες

Άδειες διαμονής – Πολιτικό άσυλο – Άδειες εργασίας

14/10/2013

Σε απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών διαμονής προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με το νέο Μεταναστευτικό Κώδικα που παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο νέος κώδικας προβλέπει τη μείωση κατά 20 των απαραίτητων δικαιολογητικών και σε 19 από 50 των κατηγοριών αδειών διαμονής.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Άδειες διαμονής – Πολιτικό Άσυλο – Άδειες Εργασίας

Στη νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται, επίσης, η επίλυση του ζητήματος με τη χορήγηση άδειας παραμονής στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που ζουν για χρόνια στην Ελλάδα. Έτσι όταν τα παιδιά φθάνουν στην ηλικία των 18, θα μπορούν να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ιθαγένειας.

Παράλληλα προβλέπεται, επίσης, ότι οι μετανάστες που θα λαμβάνουν άδεια μετά τη διαμονή τους για χρόνια στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν και σε άλλα κράτη της Ε.Ε..

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης «αντιμετωπίζουμε τα θέματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, στους οποίους παρέχουμε τα δικαιώματα των επί μακρών διαμένοντων στην Ελλάδα».

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.