ΥΠΕΚΑ: Καμιά μείωση των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών

etairia
1.227 βιοτεχνίες κατέβασαν ρολά στο εννεάμηνο του 2013
October 3, 2013
αποδείξεις logistes
Νέα ρύθμιση – Επιτόπου πρόστιμο 1.000 ευρώ για την μη έκδοση απόδειξης λιανικής .
October 3, 2013

ΥΠΕΚΑ: Καμιά μείωση των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών

φωτοβολταικα epidotisi espa

3/10/2013

Στο τέλος του έτους θα ρυθμιστεί το σύνολο του ενεργειακού μείγματος, σήμερα ρυθμίζονται μόνο εκκρεμούσες διαστάσεις, διορθώσεις σε δίκαια αιτήματα, τόνισε ο Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Δεν τίθεται θέμα μείωσης των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών με το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη


Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταλήξει σύντομα σε μια νέα συμφωνία για το θέμα των εγγυημένων τιμών κατόπιν συζητήσεων με τους πανελλήνιους συνδέσμους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και με τις τράπεζες.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν δύναται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο των συζητήσεων, ο υφυπουργός τόνισε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει το έλλειμμα, δηλαδή η λειτουργία του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), δηλαδή της αγοράς. Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν και τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να μην έχουν κόκκινα δάνεια. Άρα έχουμε κοινό τόπο δημοσίου συμφέροντος».

«Θέλουμε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί μια μόνιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και της αντιμετώπισής του τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε ακόμη ότι στο τέλος του έτους θα ρυθμιστεί το σύνολο του ενεργειακού μείγματος, σήμερα ρυθμίζονται μόνο εκκρεμούσες διαστάσεις, διορθώσεις σε δίκαια αιτήματα.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Κλειτσιώτης έκανε λόγο για νομοσχέδιο που αίρει τις στρεβλώσεις του θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής Αθ. Πετράκος δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής του το νομοσχέδιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για λήψη αποσπασματικών μέτρων.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραϊτης ανέφερε ως θετικές τις ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάρτιση ειδικού προγράμματος ανάπτυξης μικρών ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος έως 50 KW, και την δυνατότητα του ενεργειακού συμψηφισμού. Ωστόσο, πρότεινε να γίνουν αλλαγές.

Η Μίκα Ιατρίδη, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι το νομοσχέδιο αντί να αναπτύσσει τις ΑΠΕ δημιουργεί νέα προσκόμματα. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για την θέση του κόμματός της στην Ολομέλεια.

Το σχέδιο νόμου εμπεριέχει κρίσιμες διατάξεις για το ενεργειακό μέλλον της χώρας, παρά ταύτα, διακρίνεται από αποσπασματικότητα,  ανέφερε η Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επιφυλάσσεται για την τελική της τοποθέτηση.

Ο κρατικός ενεργειακός σχεδιασμός δεν στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην ουσία έχει μόνο ένα μέλημα, να διασφαλίσει τα κέρδη των μονοπωλίων, είπε η Διαμάντω Μανωλάκου δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής.

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.