Υπουργείο Εργασίας: Τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών στο θέμα της «μαύρης» εργασίας

Τα πρώτα υψηλά και επιτόπια πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία
September 16, 2013
logistika
Προστασία στους καταγγέλλοντες φορολογικές παραβάσεις επιδιώκει η κυβέρνηση
September 17, 2013

Υπουργείο Εργασίας: Τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών στο θέμα της «μαύρης» εργασίας

υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σαρωτικοί έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασ­φάλιστης εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Προχθές, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου που προβλέπει τα νέα υψηλά πρόστιμα για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφά­λιστης εργασίας, τα μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ) και της Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν ελέγχους σε 340 επιχειρήσεις και εντοπίστηκαν 75 περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και επιβλήθηκαν τα νέα πρόστιμα.
Ταυτόχρονα, είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσ­ματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», (που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων) για το μήνα Σεπτέμβριο. Διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον η τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών, υπό την απειλή και των πολύ υψηλών προστίμων καθώς και η μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις απασχόλησης.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

Αναλυτικά για τον μήνα Σεπτέμβριο (έως σήμερα) :

Προσλήψεις :72309
Απολύσεις : 54451
Διαφορά   :17858

 Eδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.