Τα πρώτα υψηλά και επιτόπια πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

epidotisi espa
Αναθεώρηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α.
September 16, 2013
υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Υπουργείο Εργασίας: Τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών στο θέμα της «μαύρης» εργασίας
September 17, 2013

Τα πρώτα υψηλά και επιτόπια πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά, επίσης, ως ενθαρρυντικό γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από ταυτόχρονη σημαντική αύξηση των επίσημων αναγγελιών πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το «καρδιογράφημα» της αγοράς εργασίας, υποδηλώνοντας έτσι τη μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις εργασίας μέσω της συμμόρφωσης των εργοδοτών.

Συνολικά ελέγχθηκαν 102 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, και εντοπίσθηκαν 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι. Περίπου το 50% των εταιρειών που ελέγχθηκαν, 50 τον αριθμό, βρίσκονται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 10 άνθρωποι που εργάζονταν υπό «μαύρο» καθεστώς.

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com