Η αποτυχία του ΦΠΑ στην εστίαση «καίει» τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο;

forologikes dilwseis logistika
Προς παράταση η υποβολή του Ε9 – Προτεραιότητα στις μεταβολές του 2012 στον πίνακα 1
September 9, 2013
Νομικές υπηρεσίες
Απόφαση καταπέλτης κατά των τραπεζών από το Ειρηνοδικείο Πάρου
September 10, 2013

Η αποτυχία του ΦΠΑ στην εστίαση «καίει» τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο;

estiash fpa epidotisi espa
Όπως δήλωσε την Κυριακή από τη ΔΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Σχετικές μας υπηρεσίες:
Ορατό είναι το ενδεχόμενο η αποτυχία του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% να «κάψει» τις κυβερνητικές προσπάθειες για να «περάσει» στην τρόικα η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως αναγνώρισε την Κυριακή από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Αν είχε αποδώσει, θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ επισήμανε ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, για τον ΕΦΚ ανέφερε «θα δούμε» πόσο θα είναι το πλεόνασμα.
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το Σάββατο φάνηκε να κλείνει την πόρτα σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κάνοντας αποκλειστικά λόγο για διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του σχετικού επιδόματος.
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.