Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για την πάγια ρύθμιση και τη ρύθμιση της νέας ευκαιρίας

eisfora allilegihs
IΝΕ/ΓΣΕΕ: Μείωση της αγοραστικής δύναμης κατά 37,2% την τελευταία τριετία – Στα επίπεδα του 1961 η ανεργία μέχρι το τέλος του 2013
September 6, 2013
epidotisi espa
Έξι δράσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης
September 9, 2013

Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για την πάγια ρύθμιση και τη ρύθμιση της νέας ευκαιρίας

rithmisi daneiwn

Με αφορμή παρερμηνείες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων για την πάγια ρύθμιση, αλλά και τη ρύθμιση της νέας ευκαιρίας, η Γενική Γραμματεία Εσόδων ανακοινώνει πως:

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Ρύθμιση Οφειλών

Η ενεργοποίηση των πάγιων εντολών πληρωμής στους φορείς είσπραξης (συνεργαζόμενες Τράπεζες, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛ.ΤΑ.) για την καταβολή των δόσεων των ρυθμίσεων ληξιπροθέσμων χρεών του ν. 4152/2013 ΦΕΚ 107 Α, διενεργείται αποκλειστικά στους ανωτέρω φορείς. Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που χρησιμοποιείται για την σύσταση της πάγιας εντολής στον φορέα είσπραξης (Τράπεζα κτλ.), πρέπει να είναι ο ίδιος με τον δηλωθέντα στη Δ.Ο.Υ. ή στο TAXISNET.

Η απλή αναγραφή-δήλωση του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής TAXISNET ή και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. επί της σχετικής υπεύθυνης δηλώσεως δεν αποτελεί σύσταση της πάγιας εντολής από τον οφειλέτη, αλλά απαιτείται άμεση συνεργασία του οφειλέτη με τον φορέα είσπραξης που έχει επιλέξει.

Σε κάθε περίπτωση, ο οφειλέτης έχει την ευθύνη της παρακολούθησης της ενεργοποίησης και της μηνιαίως ομαλής εκτέλεσης της πάγιας εντολής έως την τελική καταβολή/πίστωση των δόσεων της ρύθμισης που τηρεί.

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.