Παράνομες 85.000 προσλήψεις από το 2004 στο Δημόσιο

logistika, forologika, λογιστές, εσπα
Ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (Ν.4152/2013)
August 29, 2013
υπεκα
Μονάδα παροχής πληροφοριών στο ΥΠΕΚΑ για θέματα επιχειρηματικότητας
August 29, 2013

Παράνομες 85.000 προσλήψεις από το 2004 στο Δημόσιο

εφορια

Χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο την τελευταία 20ετία έγιναν με πλαστά στοιχεία ή με δικαιολογητικά που δεν ελέγχθηκαν από το ΑΣΕΠ. Τη σοβαρή αυτή καταγγελία έκανε το πρωί μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είπε επίσης ότι δεν αποκλείεται το 10% από τις 850.000 προσλήψεις στο δημόσιο που έγιναν την περίοδο 2004-2009, δηλαδή 85.000, να είναι με πλαστά δικαιολογητικά. Ο υπουργός επεσήμανε ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να κάνει τους ελέγχους, «ήταν αδύνατον» όπως είπε, ενώ τόνισε ότι ελέγχους έκαναν οι φορείς που πραγματοποιούσαν τους διαγωνισμούς και τις προσλήψεις.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη

«Όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει τότε δεν κάνει ποτέ καλή δουλειά, όλα πάνε καλά» είπε με νόημα.

«Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμούς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ» επανέλαβε.

Παράλληλα, έδωσε κι ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο, ότι από το 1993 προσελήφθησαν 2 εκατομμύρια. «Για να προσληφθείς, για παράδειγμα, χρειάζεται πιστοποιητικό χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, απολυτήριο Λυκείου, ξένων γλωσσών, στρατού, όλο αυτό το σύστημα πρέπει να ελεγχθεί. Περίπου 10% είναι πλαστά. Από το 1993 μέχρι σήμερα έχουν διοριστεί 2 εκατομμύρια. Πιθανόν το 10% να έχει πλαστά στοιχεία. Αναφερόμενος και στα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά, σημείωσε ότι «κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν καταλογίζω δόλο αλλά έγιναν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν έχουν επικοινωνήσει με τα ινστιτούτα που πιστοποιούσαν τα πτυχία ξένων γλωσσών, είπε ότι «έχουν πει αδρά ότι όλα αυτό το σύστημα και όλα αυτά τα πιστοποιητικά που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ μικρότερος αριθμός που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ινστιτούτα σε σχέση με τον αριθμό που χρησιμοποιήθηκε. Τα πλαστά πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».

Eδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.