Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του καφέ από το 23% στο 13% σε όλες τις περιπτώσεις

δικηγοροι λογιστες eforia doi
Οι 14 Δ.Ο.Υ. που αναστέλλεται η λειτουργία τους στις 1/9/2013
August 22, 2013
eisitirio elegktis
Αυτα ειναι τα δικαιωματα μας αν μας πιασουν χωρις εισιτηριο
August 22, 2013

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του καφέ από το 23% στο 13% σε όλες τις περιπτώσεις

estiash fpa epidotisi espa

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του ΚΑΦΕ από το 23% στο 13% σε όλες τις περιπτώσεις. (Είτε σερβίρεται εντός καταστήματος, είτε παραδίδεται εκτός.)

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού Γραμματέα προωθείται νομοθετική διάταξη για την αλλαγή της δασμολογικής κλάσης του ΚΑΦΕ που παρασκευάζεται από καφετέριες κλπ, έτσι ώστε να ενταχθεί και αυτός στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και να ακολουθήσει την πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης.

Σημειώνεται ότι ο ΚΑΦΕΣ και τα λοιπά ροφήματα που περιέχονται στις εξαιρέσεις της παραγράφου 28 του παραρτήματος ΙΙΙ (Αγαθά και υπηρεσίες με χαμηλό συντελεστή) του κώδικα ΦΠΑ, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1189/29.7.2013 χρεώνεται με 13% ΦΠΑ όταν σερβίρεται εντός καταστήματος για επιτόπια κατανάλωση,διότι θεωρείται παροχή υπηρεσίας εστίασης,  ενώ χρεώνεται με 23% όταν παραδίδεται εκτός διότι θεωρείτε παράδοση αγαθού.

Τα ροφήματα που παρασκευάζονται με βάση τον ΚΑΦΕ ανήκουν  στην δασμολογική κλάση 2101 η οποία ανήκει στα αγαθά με συντελεστή 23% σύμφωνα με την παράγραφο 28 του παραρτήματος ΙΙΙ του κώδικα ΦΠΑ.

 Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.