Έρχονται φοροαπαλλαγές για ξένους επενδυτές

etairia
Τρόικα: Όσοι δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους πτωχεύουν
July 16, 2013
epidotisi espa
11 Ευκαιρίες για την βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
July 16, 2013

Έρχονται φοροαπαλλαγές για ξένους επενδυτές

ksenoi ependites

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται:

Οι προτεινόμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο απλού και δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Στη συνέχεια, θα συμπληρωθούν -μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους- με το μέρος που θα αφορά τη χορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων, όπως οι φορολογικές πριμοδοτήσεις για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Διοικητικές υπηρεσίες ILF consulting

Διεθνείς Σχέσεις

Tax Business Solutions  Εγχώρια και Διεθνή Λογιστικά – Φοροτεχνικά Πρότυπα

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και η ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Θα δημιουργηθεί έτσι ένα ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών  και φορολογικών κινήτρων.

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.