ΝΕΡΙΤ το όνομα της νέας ΕΡΤ

Νομικές υπηρεσίες
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Νόμος Κατσέλη
June 12, 2013
λογιστές αθηνών
Στις εφορίες στέλνει η ΔΕΗ μετά τις 21/6 τις οφειλές από το «χαράτσι» του 2012
June 13, 2013

ΝΕΡΙΤ το όνομα της νέας ΕΡΤ

social media

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο

 

ΝΕΡΙΤ το όνομα της νέας ΕΡΤ – Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο

Οπως δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι ο νέος κρατικός φορέας θα απασχολεί τουλάχιστον 1000 με 1200 άτομα ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του.

Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.
Σχετικές μας υπηρεσίες:

Υπηρεσίες του Πολίτη


Μένει το «χαράτσι» στη ΔΕΗ
Με ατομικές συμβάσεις η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση

Το σχέδιο νόμου περιγράφει στα 17 άρθρα του την σύσταση του νέου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ ΑΕ που θα εδρεύει στην Αθήνα. Θα ανήκει στο Δημόσιο και θα εποπτεύεται από τις κρατικές Αρχές.

Αρχικά το Εποπτικό Συμβούλιο θα συντάξει το 10ετές στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ. Θα ακολουθήσει έρευνα της αγοράς και μελέτες, προκειμένου από τα συμπεράσματά τους το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ να αποφασίσει ποια θα είναι η εμπορική επωνυμία που θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή ο διακριτικός τίτλος της.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν, μετονομαστούν ή διατηρηθούν τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστότοποι κτλ. που θα αποτελούν το «μπουκέτο» υπηρεσιών της εταιρείας.

Η αποτίμηση των σημερινών περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ θα οδηγήσει στον καθορισμό του αρχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, ενώ τα έσοδα που θα έχει θα προκύπτουν και πάλι μέσω και του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Το ύψος του τέλους θα καθορίζεται από το ΥΠΟΙΚ και την πολιτική ηγεσία για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.

Η ΝΕΡΙΤ θα είναι αυτόνομη διοικητικά και οικονομικά, ενώ θα εποπτεύεται από το Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα έχουν 9ετή θητεία.

Στην ΝΕΡΙΤ και τα διάφορα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστοτόπους κτλ που θα ελέγχει θα προσληφθούν και θα εργάζονται τόσο μόνιμοι με σύμβαση εργασίας αορίστου και
ορισμένου χρόνου, όσο και συμβασιούχοι.

Παράλληλα, με πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα μπορούν να ανατίθεται έργα για απευθείας εκτέλεση σε δημοσιογράφους, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, καλλιτέχνες κτλ.

Οι αποδοχές κάθε εργαζόμενου θα καθορίζονται με ατομική σύμβαση εργασίας.

Στο νομοσχέδιο δεν ορίζεται σαφής ημερομηνία επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.