Νέος υπολογισμός ΦΠΑ

λογιστές trapezika
Νέα υπηρεσία Banking solutions / Asset management.
April 1, 2013
forologikes dilwseis logistika
Ε9: Ξεκίνησε η κατάθεση…
April 2, 2013

Νέος υπολογισμός ΦΠΑ

ρύθμιση οφειλών
Νέος τρόπος υπολογισμού ΦΠΑ
 λογιστής δικηγόρος
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ταυτόχρονη πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 10 ευρώ και την εξόφληση του υπολοίπου ποσού είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ.

Η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου 2013 και μετά.

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που έπεται της εκάστοτε φορολογικής περιόδου, πληρώνοντας μόνο 10 ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο μεγαλύτερο ποσό επιθυμούν.

Για την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού εξετάζονται δύο προτάσεις:

1. Η πρώτη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, προβλέπει να γίνεται εφάπαξ, χωρίς καμία προσαύξηση εντός των επομένων 10 ημερών, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, που έπεται της φορολογικής περιόδου.

2. Η δεύτερη πρόταση προβλέπει να γίνεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου, και η δεύτερη μέχρι το τέλος του επομένου μηνός. ‘Ομως στην περίπτωση αυτή η δεύτερη δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 2%.

Τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης

Με την κατάργηση της υποχρεωτικής καταβολής του οφειλόμενου ΦΠΑ, ταυτόχρονα με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και με τη θέσπιση ενός ελάχιστου καταβλητέου ποσού μόλις 10 ευρώ, η διαδικασία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ουσιαστικά αποδεσμεύεται από τη διαδικασία εξόφλησης του φόρου.

Σχετικες υπηρεσίες μας :

                 Πως μπορώ να εξυπηρετήσω ?

Comments are closed.