Αλλαγές φορολ. δηλώσεων το 2013

Μνημόνιο 3 / Μισθολογικές αποδοχές
March 9, 2013
δικαιολογητικά εσπα epidotisi espa
Λύση στην Αδυναμία κεφαλαίων για ΕΣΠΑ
March 9, 2013

Αλλαγές φορολ. δηλώσεων το 2013

Νόμος Κατσέλη 3869

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά Νόμος Κατσέλη 3869

Ποιοι πρέπει να κάνουν Φορολογική Δήλωση το 2013 και πότε

Τι αλλάζει με την φορολογική δήλωση το 2013 ποιοι πρέπει να κάνουν ,ποτε και πως τι προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.

Υποχρεωτική γίνεται από το 2013 η φορολογική δήλωση για όλα τα φυσικά πρόσωπα από 18ου χρονών και πάνω χωρίς εξαιρέσεις.
Η φορολογική δήλωση πλέον θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά απο όλους ενώ , ενώ καθιερώνεται κάθε χρόνο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτο που αλλάζει είναι οτι ενω περσι υπηρχε το οριο των 3000 € για την υποβολή φορολογικής δήλωσης απο φέτος κάνουν φορολογική δήλωση απαντες.

Συμφώνα με τον νεο φορολογικό νόμο ορίζεται ότι:
Κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο, έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Εξαιρετικά, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει οποιοσδήποτε, εφόσον προσκληθεί γι’ αυτό εγγράφως από τον αρµόδιο προϊστάμενο της Δηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας.
Ποτε κανουμε Φορολογική δήλωση το 2013
Η Φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδοµών από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου κάθε έτους. Ως χρόνος βεβαίωσης του φόρου για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα θεωρείται ο μήνας Ιούλιος.
Ο φόρος που αναλογεί στο συνολικό καθαρό εισόδηµα καταβάλλεται σε τρεις ίσες δόσεις, έως το τέλος Αυγούστου, έως το τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν ο φόρος βεβαιώνεται τους µήνες Αύγουστο και Σεπτέµβριο του οικείου οικονοµικού έτους, καταβάλλεται σε δύο δόσεις και αν βεβαιώνεται τον Οκτώβριο, σε μία δόση. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης – για εμπρόθεσμες δηλώσεις – παρέχεται έκπτωση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου.

Σχετική υπηρεσία μας: Tax People Solutions

Comments are closed.