ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για εισφορές, περικοπές στους συνταξιούχους που αμείβονται με τίτλο κτήσης

Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν μαζικά στις 120 δόσεις και ποιοι απέχουν
June 14, 2019
Εξωδικαστικός Μηχανισμός : Ευνοϊκότερη για τους οφειλέτες αναλογία κερδών/οφειλής
June 14, 2019

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για εισφορές, περικοπές στους συνταξιούχους που αμείβονται με τίτλο κτήσης

14/06/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

Με διπλή απαλλαγή επωφελούνται όσοι νέοι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται (μετά τη σύνταξη) κόβοντας απόδειξη δαπάνης.

Κατά πρώτον, δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορές όσοι εξ αυτών εισπράττουν έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα επί έργων, κόβοντας απόδειξη δαπάνης.

Συνεπώς δεν ισχύουν για αυτούς, ό,τι ισχύει για τους άλλους αμειβόμενους με απόδειξη δαπάνης, δηλαδή εισφορές 20,2% επί των καθαρών αποδοχών τους. 

Με άλλα λόγια, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα εισπράττουν… εντελώς “καθαρές” τις αμοιβές τους, χωρίς να επιβάλλονται σε αυτές καθόλου εισφορές. Παράλληλα, η σύνταξή τους δεν θα υποστεί την προβλεπόμενη μείωση 60%, η οποία ισχύει για όλους τους νέους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο του ΕΦΚΑ αποσαφηνίζεται πως για τους συνταξιούχους που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλο κτήσης-πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) για πνευματικά ή συγγενικά ότι η λήψη εσόδων από πνευματικά δικαιώματα δεν συνιστά ανάληψη δραστηριότητας μετά τη συνταξιοδότηση. Έτσι δεν ισχύουν οι διατάξεις εκείνες οι οποίες προβλέπουν:

– Μείωση 60% στη σύνταξη όσων συνταξιούχων, απασχολούνται, εφόσον αιτήθηκαν σύνταξη μετά την 12η/5/2016 (σ.σ. από την 13η/5/2016 βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου).

– Καταβολή εισφορών, όπως ισχύει για όλους τους άλλους εργαζομένους οι οποίοι αμείβονται με απόδειξη δαπάνης.

Κατά συνέπεια, τα έσοδα συνταξιούχων από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα επί έργων αφενός δεν επιφέρουν μείωση της σύνταξης που τους χορηγείται, αφετέρου δεν υπόκεινται σε εισφοροδότηση, σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο.

Αυτό σημαίνει πως ένας συνταξιούχος, ακόμα και αν βγήκε στη σύνταξη μετά την 12η/5/2016, θα λαμβάνει στο ακέραιο τη σύνταξη και στην περίπτωση που έχει έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα και κόβει απόδειξη δαπάνης. Επίσης, ο ίδιος συνταξιούχος θα εισπράττει στο ακέραιο και την αμοιβή του από την απόδειξη δαπάνης, καθώς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν ούτε… σεντς υπέρ των ασφαλιστικών φορέων.

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

Comments are closed.