• Home
  • Νέα
  • Φόρος 45% ως 65% για το κρυμμένο χρήμα.

Φόρος 45% ως 65% για το κρυμμένο χρήμα.

19/09/2016

Για νέα και επικυρωμένη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Στην περίπτωση των επαγγελματιών ο συντελεστής αυτός μπορεί να φθάσει και στο 65% καθώς στην ποινή θα υπολογιστεί και ο ΦΠΑ που αναλογεί στα αδήλωτα εισοδήματα και ο οποίος ποτέ δεν αποδόθηκε στο κράτος.Στη συμφωνία αυτή φαίνεται να έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους δανειστές που έχουν στυλώσει για τα καλά τα πόδια στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που θα λειτουργούσε ως αποτελεσματικό κίνητρο για την εφαρμογή της χρήσης του πλαστικού χρήματος και την περιστολή της φοροδιαφυγής στο σύνολο σχεδόν της οικονομικής δραστηριότητας.
Ζητούσαν περισσότερα
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αρχικά ζητούσαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά φορολόγησης στα αδήλωτα εισοδήματα που οι φορολογούμενοι οικειοθελώς θα εμφανίσουν στην Εφορία, ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τους επισήμαναν ότι με υψηλούς συντελεστές δεν πρόκειται κανείς να δηλώσει ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα η χασούρα για τα δημόσια ταμεία να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Τελικά το ποσοστό που φαίνεται να έχουν καταλήξει είναι εξίσου μεγάλο αλλά όχι απαγορευτικό για να προχωρήσει το μέτρο με εισπρακτική επιτυχία, όπως επισημαίνουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι, αν τελικά επικρατήσει μια τέτοια φορολογική επιβάρυνση, το μέτρο θα αποτύχει προτού ακόμη ψηφιστεί και εφαρμοστεί.
Στο υπουργείο Οικονομικών είναι αισιόδοξοι ότι θα προσέλθουν χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς το δέλεαρ δεν είναι τόσο η φορολογία όσο το γεγονός ότι δεν θα  επιβληθούν πρόστιμα και ποινές σε όσους προχωρήσουν στην οικειοθελή δήλωση «μαύρων» εισοδημάτων, ποινές που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φθάσουν και σε πολυετή φυλάκιση.
Εκεί όμως που φαίνεται να έχει κολλήσει η διαπραγμάτευση και να εκτίθεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθώς ήταν βασική εξαγγελία του στη ΔΕΘ είναι η εφαρμογή ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις που θα δέχονταν ως μέσο συναλλαγής το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ίδια στιγμή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές).
Ζητείται λύση
Οι θεσμοί επιμένουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός και όποιος χρωστάει να πληρώνει τα χρέη του από τα χρήματα που εισπράττει, είτε αυτά μπαίνουν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είτε απευθείας στο ταμείο της επιχείρησης.
Κίνητρα
Πλέον στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν άλλους τρόπους ώστε να πετύχει το μέτρο της μαζικής χρήσης πλαστικού χρήματος και απ’ ό,τι φαίνεται θα ρίξει το βάρος σε κίνητρα προς τους πολίτες για να ζητούν αποδείξεις και να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, όλη αυτή η παρελκυστική πολιτική που ακολουθούν οι θεσμοί οδηγεί ουσιαστικά στη μη εφαρμογή του μέτρου για το 2016. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος και θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 δεν θα υποχρεωθούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν στην Εφορία ούτε ένα ευρώ απόδειξη. Δηλαδή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κωδικός 049 της φορολογικής δήλωσης θα είναι απενεργοποιημένος.
To βασικότερο κίνητρο φαίνεται ότι θα είναι το χτίσιμο του αφορολογήτου με αποδείξεις που θα οδηγεί σε μείωση του φόρου από 1.900 ως 2.100 ευρώ για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Οι αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώνονται με πλαστικό χρήμα θα αντιστοιχούν στο 10% ως 30% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος. Οσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό που αναλογεί κατά περίπτωση θα φορολογούνται με 22% στις αποδείξεις που υπολείπονται.

Δωρεάν έλεγχος δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting (Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς)

Πληρη υποστήριξη επιδοτούμενων επενδυτικών σχεδίων (επενδυτικός νόμος, ΕΣΠΑ 2014-2020, προγράμματα της ΕΕ, κλπ):

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 
Intenational Legal Finance Tax Consulting
© 2013-2015 ILF Consulting