ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕΑΝ.

11/07/2016

Για νέα και επικυρωμένη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕΑΝ

Ο κ. Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ, μιλώντας στο Συνέδριο με θέμα: «Χρηματοδότηση και ελληνική επιχειρηματικότητα», αναφέρθηκε στους 3 άξονες δραστηριότητας του ΕΤΕΑΝ:

 

  • Την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων

 

  • Τη δανειοδοτική λειτουργία του Ταμείου.

 

  • Τη μετοχική συμμετοχή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 

Όσον αφορά την πρώτη δραστηριότητα, ανέφερε ότι κατόπιν διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να καταβληθούν στις τράπεζες τα οφειλόμενα ποσά από τις καταπτώσεις των εγγυήσεων που εκκρεμούν από το 2012. Το αποτέλεσμα από τη λύση αυτού του προβλήματος θα είναι από τη μια πλευρά η παροχή άμεσης ρευστότητας στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία και από την άλλη η ουσιαστική επανέναρξη της εγγυοδοτικής λειτουργίας του ΕΤΕΑΝ που είχε υπονομευθεί από την ύπαρξη του παραπάνω προβλήματος.

 

Σε σχέση με τη δανειοδοτική δραστηριότητα ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί και θα διατεθεί τον Οκτώβριο από το ΕΤΕΑΝ ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά θα χρηματοδοτηθεί από διαθέσιμα του Ταμείου. Επίσης, το Υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει εκδηλώσει τη βούλησή του για τη χορήγηση νέων κεφαλαίων, ώστε το φθινόπωρο να δημιουργηθεί νέο ταμείο μέσω του ΕΤΕΑΝ, που θα καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων μετά τη λήξη και της παράτασης για τα προγράμματα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Τέλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση από το Υπουργείο Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής όλων τις απαραίτητων ενεργειών για την επανεκκίνηση του παλαιού προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, σύμφωνα με εξαγγελία του ίδιου Υπουργείου, το νέο πρόγραμμα  θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο με ριζικό επανασχεδιασμό, στο οποίο το ΕΤΕΑΝ θα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο.

 

Η μετοχική συμμετοχή είναι μία νέα δραστηριότητα για το ΕΤΕΑΝ και θα εκκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η απορρόφηση του ΤΑΝΕΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας χρηματοοικονομικής στήριξης των ΜΜΕ σε όλες τις φάσεις του κύκλου δραστηριότητάς τους και με συνδυασμό όλων των διαθέσιμων μέσων.

 

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη για πρώτη φορά της συνεργασίας του ΕΤΕΑΝ με τις οργανώσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) με αφορμή την ανάγκη ενημέρωσης για την απορρόφηση των χρηματοδοτικών πόρων των τρεχόντων προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ. Η συνεργασία αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή για το ΕΤΕΑΝ. Οι επόμενες άμεσες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας είναι η κλήση των δύο οργανώσεων για τη διατύπωση γνώμης και προτάσεων από για το νέο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα. Επίσης, η δημιουργία κοινού γραφείου υποστήριξης (help desk) για τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ. Τέλος, η διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή στελεχών ΕΤΕΑΝ – ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ και επιχειρηματιών.

 

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Για Όλες τις Επιλέξιμες Δραστηριότητες – Δράσεις και την Επιλεξιμότητα των ΚΑΔ click ΕΔΩ

Η ILF consulting με σκοπό την υποβολή χρηματοδοτικής πρότασης στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, παρέχει στους υποψήφιους επενδυτές,  τον σωστό και άμεσο προέλεγχο της επιλεξιμότητας της πρότασης, του φακέλου των δικαιολογητικών, του έλεγχου του προϋπολογισμού και των προσφορών.

Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται Δωρεάν, σε όλη την διάρκεια δημιουργίας του προ φακέλου υποβολής , παρέχοντας τις προϋποθέσεις επιτυχίας στην υποβαλλόμενη πρόταση .

Οποιαδήποτε πληρωμή υπηρεσιών που αφορά την μελέτη του φακέλλου   και την αντίστοιχη προσφορά μας , θα δοθεί και θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ημερομηνία ενάρξεως υποβολής  στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και μέχρι την επιτυχή ηλεκτρονική υποβολή των αντίστοιχων προτάσεων.

Για περισσότερη ενημέρωση ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα.

Αργυρός Γιάννης 2106926590.

Δωρεάν έλεγχος δυνατοτήτων επιδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Πηγή: Taxheaven

 
Intenational Legal Finance Tax Consulting
© 2013-2015 ILF Consulting