• Home
  • Νέα
  • ΑΜΕΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

ΑΜΕΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

18/6/2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΤΕΑΝ

Η ILF consutling αναλαμβάνει : 

Η ILF consulting προετοιμάζει φακέλους χρηματοδότησης για δάνεια που αφορούν αιτήματα για  κεφάλαια κίνησης είτε για επενδυτικούς σκοπούς από το ΕΤΕΑΝ.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, εγγυάται πλήρη επιτυχία της πορείας της χρηματοδότησης ή του δανείου, υποβάλλοντας πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο που περιέχει επενδυτικό σχέδιο και προτεινόμενο προϋπολογισμό και συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επιπρόσθετα η ILF consulting υποστηρίζει το σχέδιο σε όλα του τα στάδια μέχρι τελικής εγκρίσεως καθώς και απολογιστικά.
Είμαστε στην διάθεσή σας για  περισσότερες διευκρινήσεις και ενημέρωση.

 

Το ΕΤΕΑΝ απηύθυνε πρόσκληση – έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η οποία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει κατά τους επόμενους μήνες. 

 

Ε.Τ.Ε.Α.Ν.: Πόροι 120 εκατ. ευρώ κινδυνεύουν να χαθούν εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες

 

Αφορούν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο

ΕΤΕΑΝ Α.Ε.
ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας και η ΓΣΕΒΕΕ συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΕΤΕΑΝ μέχρι το τέλος του έτους.

Καταρχήν σημείωσε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ με πόρους που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την προγραμματική περίοδο 2007-2013, έχουν παραταθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, διατέθηκαν 22 εκατ. ευρώ δάνεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα κεφάλαια τα οποία έχει σήμερα προς διάθεση το ΕΤΕΑΝ ανέρχονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι στα κεφάλαια αυτά προστίθεται ισόποση συμμετοχή των τραπεζών, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%. Με αυτόν τον τρόπο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα συμβάλλει και θα συμβάλλει επίσης στο μέλλον, έμπρακτα στη χρηματοδοτική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι επειδή οι πόροι των 120 εκατ. ευρώ  αφορούν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, υπάρχει κίνδυνος απώλειάς τους εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες.

Για το λόγο αυτό απηύθυνε πρόσκληση – έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, η οποία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει κατά τους επόμενους μήνες.

Σε σχέση με την περίοδο μετά το Σεπτέμβριο, το ΕΤΕΑΝ έχει ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες και το επόμενο διάστημα θα μορφοποιήσει τα νέα προγράμματα που θα συγχρηματοδοτήσει με αυτές.

Τέλος από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του ΕΤΕΑΝ θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο υποταμείο του IFG, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιοδοτική και όχι μόνο χρηματοδοτική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις επίσης ο κ. Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος Αντιπρόεδρος UEAPME.

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δικαιούχοι για δανειοδότηση από τα προγράμματα της  ΕΤΕΑΝ με μια ΜΑΤΙΑ.

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ-ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ταμείο Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ (Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΕΤΠΑ)

ΔΡΑΣΗ: Εξωστρέφεια

Παροχή δανείων χαμηλού κόστους** για την υλοποίηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με εξωστρεφείς δραστηριότητες Αποδέκτες* : Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (οι επιλέξιμες δραστηριότητες αναφέρονται στη δράση)

ΤΕΠΙΧ – Επιχειρηματική Επανεκκίνηση

Παροχή δανείων χαμηλού κόστους** που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, εντός της ελληνικής επικράτειας και αφορούν σε: α) δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης (ειδικού σκοπού κεφάλαια κίνησης) β) δάνεια που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που: • υπάχθηκαν στον Ν.3299/2004 • εντάχθηκαν σε άλλα προγράμματα κρατικής ενίσχυσης • δεν εντάχτηκαν σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης και δεν έχουν υλοποιηθεί Αποδέκτες* : Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (οι επιλέξιμες δραστηριότητες αναφέρονται στη δράση)

ΤΕΠΙΧ – Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα

Παροχή δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους για κεφάλαια κίνησηςή/και χρηματοδότηση επενδύσεων με τετραετή περίοδο αποπληρωμής για επιχειρήσεις σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Αποδέκτες* : Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (οι επιλέξιμες δραστηριότητες αναφέρονται στη δράση)

Ταμείο Εγγυοδοσίας

Παροχή εγγύησης σε δάνεια κεφαλαίου κινήσεως επιχειρηματικής ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένης της λήψης προκαταβολής έναντι επιχορηγήσεως) και επενδυτικά δάνεια. Αποδεκτες* : Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (οι επιλέξιμες δραστηριότητες αναφέρονται στη δράση)

Ταμείο «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» (Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΕΤΠΑ)

Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ’ οίκον

Παροχή άτοκων δανείων και επιχορηγήσεων στα ελληνικά νοικοκυριά για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, διαμερισμάτων και πολυκατοικιών αποκλειστικά στην ελληνική επικράτεια. Κλιμάκωση ωφελημάτων ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του αιτούντος

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης/ΕΓΤΑΑ)

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στα Μέτρα 121,123Α,311,312 και 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013

Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ (Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΕΤΑ) – Ανενεργό Πρόγραμμα

Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΝΑΛΙΟ

Παροχή εγγύησης σε δάνεια για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στα μέτρα 1.3, 2.1, 2.3 και 4.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.Α.Λ.)

 
Intenational Legal Finance Tax Consulting
© 2013-2015 ILF Consulting