• Home
  • Νέα
  • Η πρώτη πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Ελλάδα – act4Greece

Η πρώτη πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Ελλάδα – act4Greece

03/06/2016

Για νέα και επικυρωμένη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

ΕΣΠΑ ανοιχτό για υποβολές

Το Πρόγραμμα act4Greece – η πρώτη πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Ελλάδα – παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες από την πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Το Πρόγραμμα act4Greece αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο από όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκεται, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός.

Το act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητικές δραστηριότητες.

Η Λ. Κατσέλη, στην παρουσίασή της, σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με σκοπό τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων. Οι πολλαπλές δράσεις του act4Greece υλοποιούνται, όπως ανέφερε, από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους και μέσω της ιστοσελίδας του γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfundin)

Οι χρηματικοί πόροι που συγκεντρώνονται μέσω του act4Greece αποτελούν δωρεές και στο μέλλον, αφού υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, θα μπορούν να συγκεντρώνονται χρήματα και για δανεισμό (κυρίως μικρο-δάνεια), αλλά και για συμμετοχή στο ίδιο κεφάλαιο μιας εταιρείας, στηρίζοντας νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερε η Λ. Κατσέλη, το επόμενο διάστημα αναμένεται η κατάθεση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που να δίνει τη δυνατότητα δανειοδότησης ή συμμετοχής στα ίδια κεφάλαια επιχειρήσεων που συστήνονται με αρχική χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα στηρίξει τέσσερις δράσεις και, συγκεκριμένα: Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσω της αρχειακής ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θεάτρου Τέχνης.

Στην παρουσίαση, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία αυτή υπηρετεί το όραμα μιας Ελλάδας με βιώσιμο μέλλον, μιας κοινωνίας ανοιχτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών, με κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος και νέας γενιάς, η οποία θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέες και καινοτόμες ιδέες στην πράξη. Επίσης, υπηρετεί το όραμα ενός νέου σύγχρονου και βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου που στηρίζεται σε παραγωγικούς και ενεργούς πολίτες, καθώς και ενός τραπεζικού συστήματος που υποστηρίζει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, ιδιαίτερα όταν αυτή δοκιμάζεται.

Η Λ. Κατσέλη ανέφερε, τέλος, ότι η ψηφιακή πλατφόρμα του act4greece επιτρέπει τη δημιουργία συνεργειών, κινητοποιεί πρόσθετους πόρους προς κοινή κατεύθυνση, ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη μόχλευση πόρων και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση αυτών. Η ίδια τόνισε ότι το μήνυμα της πρωτοβουλίας συνοψίζεται στην προώθηση της συνεργασίας, της συνέργειας, της συνεννόησης και της σφυρηλάτησης σχέσεων εμπιστοσύνης – στοιχεία που αποτελούν προϋπόθεση κάθε επιτυχίας και κάλεσε στη συνένωση των δυνάμεων του ελληνισμού της διασποράς και ενίσχυση της εν λόγω πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός νέου αφηγήματος και μιας νέας εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ελλήνων «ΑΡΓΩ» και το Δίκτυο Ελληνόφωνων Υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών «ΑΓΟΡΑ», με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Πρεσβείας της Ελλάδας, παρουσία της πρέσβεως της Ελλάδας στο Βέλγιο Ε. Γαλαθιανάκη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εξαίροντας την πρωτοβουλία και τις δυνατότητες κινητοποίησης του ελληνισμού της διασποράς που προσφέρονται μέσω αυτής. Παρέστησαν επίσης ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Πρέσβυς Α. Παπασταύρου, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Πρέσβυς Α. Μακρής, οι ελληνικές εκκλησιαστικές αρχές στο Βέλγιο, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βελγίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Γ. Ντάσης, υψηλόβαθμα στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών και σημαντικός αριθμός προσκεκλημένων.

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting(Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς) 

 

ΕΣΠΑ ανοιχτό για υποβολές 

 

Η ILF consulting

Αναλαμβάνει την υποστήριξη, τον έλεγχο και τη παρακολούθηση των επιδοτούμενων προγραμμάτων ( καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου), η οποία περιλαμβάνει ενδεικτικά : την αξιολόγηση , την σύνταξη, την υποβολή, την εκπόνηση έργου, διαδικασία χρηματοδότησης των προτάσεων.

Δωρεάν Έλεγχος δυνατοτήτων επιδότησης

Eγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων

 

Δείτε ακόμα : 

 

«ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» Ευνοϊκή χρηματοδότηση – δάνειο. 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η ILF consutling αναλαμβάνει : 

Η ILF consulting προετοιμάζει φακέλους χρηματοδότησης για δάνεια που αφορούν αιτήματα για  κεφάλαια κίνησης είτε για επενδυτικούς σκοπούς.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, εγγυάται πλήρη επιτυχία της πορείας της χρηματοδότησης ή του δανείου, υποβάλλοντας πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο που περιέχει επενδυτικό σχέδιο και προτεινόμενο προϋπολογισμό και συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επιπρόσθετα η ILF consulting υποστηρίζει το σχέδιο σε όλα του τα στάδια μέχρι τελικής εγκρίσεως καθώς και απολογιστικά.
Είμαστε στην διάθεσή σας για  περισσότερες διευκρινήσεις και ενημέρωση.
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 
Intenational Legal Finance Tax Consulting
© 2013-2015 ILF Consulting