Πάταξη φοροδιαφυγής στο Ηνωμένο Βασίλειο

11-2-2016

Για νέα και επικυρωμένη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φορολογικών & Τελωνειακών Εσόδων (HMRC) του Υπουργείου Οικονομικών, περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια λίρες έχουν εισπραχθεί από φορολογούμενους που χρησιμοποιούν συστήματα φοροαποφυγής (tax avoidance schemes), ως αποτέλεσμα των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων για την είσπραξη των αμφισβητούμενων φόρων εκ των προτέρων.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που εισήγαγε η κυβέρνηση το 2014 (Accelerated Payments Notices Scheme), οι ερευνώμενοι για φοροαποφυγή οφείλουν να πληρώσουν εκ των προτέρων το ποσό των αμφισβητούμενων φόρων και ενώ οι φορολογικές υποθέσεις τους βρίσκονται υπό διερεύνηση. Δεδομένου ότι το HMRC κερδίζει το 80% των υποθέσεων που πηγαίνουν στο δικαστήριο, οι νέοι κανόνες εξαλείφουν το οικονομικό πλεονέκτημα το οποίο προηγουμένως απολάμβαναν οι ασυνεπείς φορολογούμενοι.

 

Η ILF consulting αναλαμβάνει …

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες  για:

Ιδιώτες, Επιχειρήσεις, Δημόσιο και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς 

 

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους του HMRC, εκδίδoνται πάνω από 3.000 Σημειώματα Ταχείας Πληρωμής κάθε μήνα, ενώ έχουν εκδοθεί συνολικά 41.000 Σημειώματα, αφού εισήχθη το μέτρο επίσπευσης των πληρωμών. Μέχρι το Μάρτιο 2020, αναμένεται ότι θα εισπραχθούν περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο φορολογούμενος έχει περιθώριο 90 ημερών από τη στιγμή που λάβει το Σημείωμα για να πληρώσει ή να αμφισβητήσει τη φορολογική υποχρέωση. Αν ο φορολογούμενος κερδίζει την προσφυγή, το HMRC οφείλει να επιστρέψει εντόκως το εισπραχθέν ποσό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HMRC, από το οικονομικό έτος 2010-2011 και εντεύθεν, εξασφαλίστηκαν έσοδα ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών από την αυξημένη φορολογική συμμόρφωση των εταιρειών, με αποτέλεσμα το ποσοστό των ανείσπρακτων εταιρικών φόρων να κατέλθει στο 6,7% από 9,3%. Όσον αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις, εξασφαλίστηκαν έσοδα ύψους 38 δισεκ. λιρών μέσω της αυξημένης φορολογικής συμμόρφωσης και 3,2 δισεκ. λιρών από την καταπολέμηση των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing).

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση εισήγαγε τον Απρίλιο του 2015 το Φόρο Εκτρεπόμενων Κερδών (Diverted Profits Tax), για να αντιμετωπίσει την εκτροπή των κερδών από τη χώρα, έτσι ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες να προτιμούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο επί των κερδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά να διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν το υψηλότερο ποσοστό του φόρου DPT.

Πηγή: www.taxheaven.gr

 

Υπηρεσίες μας …

Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF συμβούλων
Υπηρεσία Διαχείρισης Οφειλών Δημοσίου
Τax Solutions-Λογιστικές Υπηρεσίες
Ενεργά Προγράμματα επιδοτήσεων Δημόσιων Οργανισμών, Φορέων – Πιστοποίηση Οργανισμών, Μ.Κ.Ο. και Συλλόγων
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση!

 
Intenational Legal Finance Tax Consulting
© 2013-2015 ILF Consulting