Διευκρινίσεις σχετικά με τις καταβολές φόρου κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας

Εξειδικευμένο κλιμάκιο της ILFconsulting στη Πελοπόννησο από 14/07/2015 έως και 19/07/2015
June 30, 2015
Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για την παράταση Ε9, για την σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων και τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών
July 1, 2015

Διευκρινίσεις σχετικά με τις καταβολές φόρου κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας

30/06/2015

Μετά και την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ σχετικά με τις υποχρεώσεις καταβολής φορολογικών και τελωνειακών οφειλών κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δημιουργήθηκαν πολλές απορείς στους συναδέλφους σχετικά με το ποια πρόστιμα και ποιες προσαυξήσεις δεν θα επιβάλλονται σε περίπτωση καθυστερημένων πληρωμών κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Ο συνεργάτης του κόμβου κος Γ. Χριστόπουλος και για λογαριασμό της ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ,  επικοινώνησε με την Γενική Γραμματεία Εσόδων για περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος και έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν θα επιβάλλονται όλες οι σχετικές προσαυξήσεις του άρθρων 53 (τόκος εκπρόθεσμης καταβολής) καθώς και του άρθρου 59 (ισόποση προσαύξηση παρακρατούμενου φόρου), στις περιπτώσεις που οι υπόχρεοι δεν κατορθώσουν να πληρώσουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις που λήγουν κατά την διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας.

Για το θέμα θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις από την ΓΓΔΕ. Συνοψίζοντας τα αναφερόμενα στο Δελτίο τύπου και τις ως άνω διευκρινίσεις έχουμε τα ακόλουθα:

Υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων: Δεν αναστέλλονται και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής, επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα του ΚΦΔ (άρθρο 54).

Υποχρεώσεις καταβολής φόρων:  Μπορούν να πληρωθούν είτε ηλεκτρονικά (web banking), είτε στις Δ.Ο.Υ. με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα. Εάν δεν γίνει η πληρωμή στην καθορισμένη προθεσμία, δεν θα επιβάλλονται οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το άρθρο 53 (τόκος εκπρόθεσμης καταβολής φόρου 0,73% ανά μήνα) και το άρθρο 59 (ισόποση προσαύξηση παρακρατούμενου φόρου).

Υποχρέωση καταβολής δόσης ρύθμισης: Δεν χάνεται η ρύθμιση σε περίπτωση μη πληρωμής δόσης στο διάστημα που διαρκεί η τραπεζική αργία.

 

Σχετικές μας υπηρεσίες           

                                 Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF συμβούλων

Τax Solutions-Λογιστικές Υπηρεσίες

Ενεργά Προγράμματα επιδοτήσεων Δημόσιων Οργανισμών, Φορέων – Πιστοποίηση Οργανισμών, Μ.Κ.Ο. και Συλλόγων

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com