Tο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

εσπα, λογιστές, δικηγόροι, οικονομοτεχνικές μελέτες,
Αναδημοσιευμένο άρθρο από την Ομάδα της ILF consulting στο Επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών
February 21, 2014
kep anergoi
Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ
February 24, 2014

Tο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

νεα, εσπα, νέος, αναπτυξιάκος

24/02/2014

Από το σπίτι τους θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με το σχέδιο της μεταρρύθμισης του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των νέων δράσεων
Με την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, στο τέλος του 2015, δε θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται το “ασφαλιστικό βιογραφικό”, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι και τα ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό “κλικ” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους νέους “ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης” θα ενσωματωθούν μέσα στο καλοκαίρι 29 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, δημιουργείται “Μητρώο Ενεργών Ασφαλισμένων”, ώστε το υπουργείο Εργασίας να έχει εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Ταμεία. Στο “μητρώο” έχουν καταγραφεί 5.972.215 άμεσα ασφαλισμένοι, από τους οποίους το 88,5% προέρχεται από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία.

Ακόμα, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα τεθεί σε εφαρμογή το “Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης”, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς και μέσω του οποίου υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ ετησίως από τη διακοπή εκτύπωσης και ταχυδρομικής αποστολής αυτοκόλλητων ετικετών για περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και η εξοικονόμηση πόρων σε μία κρίσιμη εποχή για τα Ταμεία.

Σχετικές μας Υπηρεσίες:

Υπηρεσία Συνταξιοδοτήσεων 

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

Νομικές Υπηρεσίες

Ανθρωποκεντρικές Υπηρεσίες

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com